Werkwijze

Hoe starten we?

De eerste sessie begint met een intake gesprek, waarbij we samen je hulpvraag verhelderen. Als haptotherapie hierbij aansluit plannen we drie vervolgsessies. Daarna evalueren we en bespreken we de voortgang. De duur van haptotherapeutische begeleiding kan sterk verschillen. Soms is zes keer genoeg en soms is ( ruim) meer tijd nodig. Dit is afhankelijk van de diepte van de problematiek.

Wat doen we samen?

Een therapeutische sessie bestaat uit gesprekstherapie en lichaamsgerichte ervaringsoefeningen.Hierbij haal ik het belang naar voren van de emotionele voelbare laag en de lichaamsdynamiek die hierbij past. Je krijgt hierdoor inzicht in gevoelens en patronen al dan niet ontstaan in je (vroege) voorgeschiedenis. Je leert hoe de 'haptonomische fenomenen' voelbaar zijn in je lijf zoals jezelf openen of afsluiten, naar binnen en naar buiten voelen, grenzen stellen en ruimte innemen. 

Waarom aanraking?

BIj werkvormen waarbij je op een behandelbank komt liggen, speelt aanraking meestal een directe rol. Aanraking is een heel directe en affectieve vorm van communicatie. Het zegt vaak zoveel meer dan in woorden te vatten is. Aanraking is een van de krachtigste manieren om gevoelens van rust en verbondenheid aan te spreken. Je kunt je gemakkelijker openstellen voor wat er werkelijk speelt. Het haalt opgeslagen gevoelservaringen in het lijf naar boven. Ik nodig je uit meer in je lijf te komen en minder in je hoofd. Vanzelfsprekend kijken we vooraf of aanraking passend is. In dien (nog) niet, dan zijn er vele andere vormen die we kunnen gebruiken.

Creatieve inspiratie

Het is bij mij ook mogelijk te werken aan persoonlijke ontwikkeling door middel van creatieve inspiratie. Ik kan je creatieve werkvormen bieden door middel van kleur, symbolen, klei, of een ''buitensessie'' in de natuur. Dit kan je een krachtig inzicht geven op je onderliggende gevoelslaag.

In de intake of verder bij evaluatie in het traject kijken we samen wat passend is, waarbij het heel verrassend kan zijn om 'out of de box' te gaan. 

 

Voor wie wel?

Mensen die komen voor onder andere:

klachten van overspanning/ burn- out

angstklachten/ hyperventilatie/ piekeren

levensvragen en zingeving

overgang naar een andere levensfase/ millennial problematiek/ keuzestress/ pensionering

last van emotionele gevoelens of vastlopen in contact met anderen/ in een bepaalde setting ( zoals studie, werk, vrienden en familie) 

verminderd zelfvertrouwen 

verlieservaringen

Passen je klachten niet in bovenstaand rijtje? Neem gerust contact op voor overleg. 

 

Voor wie niet?

Ik ben niet gespecialiseerd in zwangerschapshaptonomie

 

 Wie ik ben lees je hier.

Bezoekadres

Studio Wittevrouwen
Bouwstraat 45 G
3572 SP, Utrecht

Contact