Werkwijze

Hoe starten we?

De eerste sessie begint met een intake gesprek, waarbij we samen je hulpvraag verhelderen. Als haptotherapie hierbij aansluit plannen we drie vervolgsessies. Daarna evalueren we en bespreken we de voortgang. De duur van haptotherapeutische begeleiding kan sterk verschillen. Soms is zes keer genoeg en soms is meer tijd nodig. Dit is afhankelijk van de diepte van de problematiek.

Wat doen we samen?

Een therapeutische sessie kan bestaan uit gesprekstherapie, ervaringsoefeningen en aanrakingsvormen. Je leert jezelf openen of afsluiten, naar binnen en naar buiten voelen, grenzen stellen en ruimte innemen.

Het is bij mij ook mogelijk te werken aan persoonlijke ontwikkeling door middel van creatieve inspiratie. Ik kan je creatieve werkvormen bieden door middel van kleur, symbolen, klei, of een ''buitensessie'' in de natuur. Dit kan je een krachtig inzicht geven op je onderliggende gevoelslaag.

In de intake of verder bij evaluatie in het traject kijken we samen wat passend is.

Waarom aanraking?

Aanraking is een heel directe en affectieve vorm van communicatie. Het zegt vaak zoveel meer dan in woorden te vatten is. Aanraking is een van de krachtigste manieren om gevoelens van rust en verbondenheid aan te spreken. Je kunt je gemakkelijker openstellen voor wat er werkelijk speelt. Ik nodig je uit meer in je lijf te komen en minder in je hoofd.

Maatregelen coronavirus: per 03 maart 2021

Mijn praktijk is weer geopend! Ik zal mijn werk zoveel mogelijk op gepaste afstand organiseren. Er zijn binnen de haptotherapie volop mogelijkheden die dit mogelijk maken. Onder andere in het contact via gespreksvoering en gevoelservarings-oefeningen.

Mijn hygieneprotocol kun je vinden bij ''contact'' onderaan de pagina.

 Wie ik ben lees je hier.

Bezoekadres

Studio Wittevrouwen
Bouwstraat 45 G
3572 SP, Utrecht

Contact