Marjoke Dijkstra

Marjoke Dijkstra Haptotherapeut Utrecht

Visie ( Marjoke Dijkstra 1968)

Ik breng mensen in beweging door zich bewust te worden van zichzelf, kwaliteiten, belemmeringen en behoeftes, gerelateerd aan de leefomgeving. Ik geef ruimte en mogelijkheden om zelf te ervaren, verwoorden en te ontdekken wat er werkelijk speelt. Hierin ben ik sturend, doortastend en oprecht in mijn persoonlijke reflectie. Wanneer je zelf tot inzicht komt neem je het sneller aan, waardoor je vanuit jezelf tot gedragsverandering kunt komen en groei doormaakt.

Eigenheid en authenticiteit zijn belangrijke kernwaardes. In mijn werk als haptotherapeut neem ik mee dat ieder gezien wordt als eigen persoon en mag en kan zijn wie hij is. Ik zie het als belangrijke uitdaging dat mensen weer zichzelf kunnen zijn en lekker in hun vel zitten.

Een ‘voelend leven’, waarbij je verbinding ervaart met jezelf en met anderen op een manier en in een leefomgeving die bij je past is een rijk bezit! Het draagt bij tot een leven van meer bewustwording, genieten en zingeving. Ontwikkeling en groei hiernaar toe is de rode draad in de therapie.

 Achtergrond

Tijdens de opleiding tot haptotherapeut aan de Academie voor Haptonomie in Doorn heb ik de verrijking ervaren om dichter bij mijn gevoel te komen. In mijn achtergrond als fysiotherapeut in het Diakonessenhuis in Utrecht vroeg ik mij vaak af: ‘wie is de menselijke persoon achter zijn klacht en wat heeft hij of zij nodig?’ De verbinding tussen lichaam, bezieling en geest werd mij steeds duidelijker. Ik zag steeds meer het belang in de gezondheidszorg dat mensen zich gehoord, gezien en begrepen voelen. Bijzonder vind ik het hoe persoonlijke kernwaardes en zingeving van mensen naar boven komen en voelbaar worden in een proces van ziekteherstel of acceptatie.

 GZ-Haptotherapeut

Ik werk als GZ-haptotherapeut in Utrecht Wittevrouwen. Daarnaast ben ik werkzaam in praktijken voor fysiotherapie, waar ik mensen begeleid met psychosomatische problematiek waaronder stressgerelateerde klachten en angst-hyperventilatieklachten. Zie hier mijn LinkedIn profiel.

Samenwerking

Ik heb een samenwerkingsverband met GZ- Haptotherapeut Francoise van Heiningen. www.francoisevanheiningen.nl

 

 

 

Bezoekadres

Studio Wittevrouwen
Bouwstraat 45 G
3572 SP, Utrecht

Contact